CAFÉ AGNES H OG ANEXET I JYLLANDS-POSTEN

Lørdag 25. februar prægede Anexet og Café Agnes H sektionsforsiden og 4 sider Jyllands-Postens tillæg REJSER. Her fortæller Vini og Rudolf Iuel og Thomas Kurek om visioner og opstart af Anexet og Café Agnes H. De anbefaler også personlige favoritter i Kerteminde og omegn.

Et kort udsnit af artiklen:

Thomas Kurek er forpagter af Kulturhus Anexets tilhørende Café Agnes H. Han er med sydkoreansk-amerikanske rødder født i Seoul og opvokset i Nykøbing Falster, hvorefter han har boet og arbejdet i Paris, Bonn og København. I dag er han kok og kagemester i Café Agnes H og står blandt andet for caféens yderst populære Fredags Folkekøkken, som byder på asiatiske, mellemøstlige, nordafrikanske og europæiske retter. Folkekøkkenet er det eneste af sin slags i Kerteminde og omegn og har med sin høje kvalitet og mad fra mange verdenshjørner fuldt hus hver fredag.

Thomas Kurek rejser årligt til asiatiske lande for at deltage i kokkekurser og dygtiggøre sig i den lokale kogekunst. Han er netop hjemvendt fra Vietnam og har til stor begejstring for sine gæster introduceret vietnamesisk kogekunst i caféens Fredags Folkekøkken.

-”Der er rift om de 80 pladser vi tilbyder hver fredag året rundt i Folkekøkkenet i Café Agnes H. Mine gæster er en god blanding af lokale kertemindere, folk fra Odense og resten af Fyn og i turistsæsonen har jeg også gæster fra resten af Danmark og udlandet. Jeg er nok lidt af en globetrotter, der opsøger gastronomi, kunst, kultur og ikke mindst samvær med inspirerende mennesker rundt omkring i verden og så er det fedt at kunne bruge inspirationen til at skabe nye rammer og arrangementer og medvirke til, at Anexet står for kvalitet og inspireret kunst og gastronomi, som er tilgængelig for alle.

Enkelte at mine gæster kan godt virke en smule beklemte, når de kommer her første gang. De tror, de skal ind på et fint klassisk gods med guldstole og draperinger og bling-bling, men sådan ser her slet ikke ud. Vi har indrettet caféens rum rustikt med flest langborde og folk skal deltage aktivt. De skal hente fredagens ret ved disken, hvor de også kan tage for sig af salater og tilbehør. De bliver også bedt om at sætte brugt service på afryddervognen. På den måde kan vi holde priserne lave, så alle har råd til at spise i Fredags Folkekøkkenet. Vi må godt forvente noget af hinanden, når vi indgår i et fællesskab.

Lundsgaards økologiske landbrug omkranser jo Anexets bygninger og derfor skal mit køkken selvfølgelig også have fokus på økologi. Jeg har den holdning, at hvis økologiske varer smager bedst, så er det dem, jeg bruger. Men finder jeg for eksempel en type kanel eller asiatiske urter, hvor det økologiske udvalg endnu ikke eksisterer, så vælger jeg den konventionelle vare. Jeg har fokus på, at salater, brød og alt andet, som ikke er kød, gerne må udgøre en større del af en samlet menu. I Danmark fokuserer vi på kød som den vigtigste del af en middag, men jeg introducerer mine gæster for en anderledes tankegang. Når fyldige og smagfulde salater og hjemmebagt økobrød er tilberedt med tid og gode råvarer, så spiser vi det jo med stor glæde og tænker ikke over, at kødet er trængt i baggrunden. Det resulterer i det lange løb i, at vi får det bedre fysisk og belaster naturen mindre.

I løbet af 2017 har jeg en række nye tiltag, som skal prøves af i Café Agnes H. Jeg afholder sushi kurser i samarbejde med restauranten Bar´ Sushi i Odense og kommer til at lave en række pop-up arrangementer med blandt andet Forfatter Frokost, hvor gæsterne spiser frokost med en relevant forfatter, første gang er i april med den lokale forfatter Martin Krogh Andersen, som til maj udkommer med en ny bog på Gyldendal, jeg kommer også til at arrangere asiatiske søndagsmiddage og særarrangementer rettet mod vegetarer. Derudover kommer jeg til at samarbejde med udenlandske gæstekokke, men det fortæller jeg mere om på min hjemmeside i løbet af de næste måneder” – siger Thomas Kurek.

Café Agnes H er opkaldt efter Agnes Henningsen, som er vokset op på Lundsgaard Gods i Kerteminde. Hun har beskrevet sin tid på Lundsgaard i bogen”Let Gang På Jorden”.

Café Agnes H tilbyder blandt andet Fredags Folkekøkken, særlige High Tea sammenkomster, pop-up arrangementer, forfatter frokoster, afholdelse af selskaber og meget andet.